Ramen

Una altra dels plats més internacionals és el Ramen o Sopes de Fideus típiques del Japó. Els fideus són acompanyats amb tota mena d’ingredients doncs la varietat de tipus de Ramen és molt àmplia. El millor per gaudir d’un bon Ramen és buscar els restaurants locals especialitzats.

HAKATA TONKOTSU RAMEN

El Tonkotsu ramen d’Hakata -avui dia Fukuoka- és un estil únic de ramen fet d’ossos de porc bullits a alta temperatura fins que alliberen el seu col·lagen, creant un brou ric i lletós que es talla amb brou de marisc. El ramen se serveix amb fideus fins cuinats just a l’dent i coberts per rodanxes gruixudes de porc rostit, all, llavors de sèsam i gingebre confitat. Si acabes els fideus ràpidament i veus que et quedaràs amb gana, és una pràctica comuna demanar una segona tanda de fideus. Aquesta pràctica es coneix com kaedama. Tot i que el ramen Tonkotsu es va originar a Kyushu, s’ha estès per tot Japó i arreu del món.

ONOMICHI RAMEN

Onomichi és una ciutat costanera a la prefectura d’Hiroshima, situada al mar interior de Seto, de manera que no hauria de sorprendre que el seu estil regional de ramen s’elabori amb mariscs locals frescos. El brou a força de shoyu també conté pollastre i una mica de carn de porc, però la veritable estrella de l’espectacle és la capa de greix ric en porc suspesa la seva part superior que li dóna un toc de sabor. Centenars de persones a el dia s’alineen febrilment en les nombroses botigues de ramen de la ciutat per assaborir el ramen Onomichi.

OKINAWA SOBA

Okinawa, la cadena d’illes a l’extrem sud-oest del Japó, una vegada va ser un arxipèlag independent separat de la resta del Japó conegut com el Regne de Ryuku. Ryuku tenia el seu propi llenguatge, cultura i menjar distintius, inclòs el seu propi estil de ramen conegut com «soba d’Okinawa». Els fideus que s’utilitzen, encara que els anomenen «soba», en realitat són més semblants als fideus udon, es serveixen en un brou a l’estil ramen fet amb carn de porc, katsuobushi i algues. Els Okinawa soba també utilitzen com toppings costelles de porc amb os, kamaboko i cansalada guisada.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *