El menjar mongol consisteix bàsicament en carn, principalment carn de xai. El fred hivern dificulta la utilització de la terra per a les collites i és per això que tenen cura dels seus bestiars i aprofiten els animals en la seva totalitat gairebé sense deixalles. Les famílies nòmades van movent-se de lloc per anar buscant menjar per als seus animals. Ells produeixen llet, iogurt, formatge, mantega, airag (beguda alcohòlica), utilitzen la pell per les seves vestimentes i també utilitzen el greix per cuinar o menjar-se-les a trossos. Els seus begudes més típiques contenen lactis i, al no tenir refrigeració, processen els lactis per menjar-los fermentats o com quall secs. Els seus plats moltes vegades mantenen els mateixos ingredients canviant només el carbohidrat, variant entre fideus de farina integral blat, fideus d’arròs, fideus de papa dolça, papes i arròs. Altres dels menjars que és freqüent veure al país, consisteix en masses de farina de blat fregides, la qual té la suficient quota calòrica per suportar l’hivern ia més la farina és un ingredient que poden portar mesos les famílies nòmada.