Menjars de mongolia

BUUZ

És una versió dels famosos dumplings a el vapor. Aquest pot ser farcit de carn de res o de carn de xai, sent el més comú el segon. Es creu que aquest té el seu origen a la Xina i diversos països de la regió de nord d’Àsia van ser adaptant-la a les seves sabors, arribant a ser comú a Corea, Japó i Mongòlia. És un plat que el trobes al llarg de Mongòlia, és barat i deliciós. Pots menjar dumpligs per U $ 1.00. La diferència amb els dumpligs de be que pots provar al nord de la Xina, és que els mongols mengen bastant greix animal i com a tal, els buuz de xai tenen alguns trossos de greix.

AARUUL O QURUT

El aaruul o qurut són qualls secs a base de llet agra. Per a ells és un formatge o iogurt sec el qual deixen a el sol per uns dies. Aquest està en gairebé totes les cases de Mongòlia i el mengen a qualsevol hora com snack. No és deliciós com el formatge, però bastant més agradable de sabor que el airag. És dur, aspre i una mica àcid i segur t’ho van a oferir si visites alguna família nòmada. Si ho proves després de l’airag fins el trobaràs deliciós. Aquest és conegut pels països de l’oest de Mongòlia com qurut.

BOORTSOG

El boortsog és un pastís de massa de farina de blat el qual el mengen salat o dolç. Aquest pot ser farcit de carn, amb mantega o fins i tot mel. Molts en diuen les mongolian galetes però res tenen a veure amb galetes, són més aviat masses de farina fregides.

KHUUKSHUUR

El huushuur és una massa fregida farcida de carn. És molt similar a les empanades de Llatinoamèrica, la diferència és que aquestes porten carn de xai amb alguns vegetals com pebre vermell i ceba. Són igual de riques només que una mica més pesades causa de la gran quantitat d’oli que fan servir i perquè algunes tenen una miqueta més de greix de xai de què potser estem acostumats. Són delicioses i fàcils de trobar al llarg de Mongòlia. Si vols preparar-ho tu mateix, aquí et deixem la recepta!