Menjar de Hong Kong

DIM SUM

Amb influència Xina, Dim Sum es refereix a petits plats que es comparteixen a l’hora de prendre el te (Yum Cha). Per tant, Dim Sum no és un sol plat, sinó que molts, com per exemple, potes de pollastre, Porky siu mai, etc i solen ser servits en cases de te. És una bona manera de barrejar-se amb els locals i conèixer una mica sobre la cultura de Hong Kong.

 OCA ROSTIZADO

Està en la llista de menjars que heu de provar a HK perquè és dels més famosos i estant allà Per què no ?, però al meu entendre és una cosa completament sobrevalorat. Està bé, el marinen en unes 20 espècies diferents, i en teoria la seva pell és súper cruixent, però la veritat és que ho vaig provar a Beijing ia Hong Kong i cap dels dos em va matar. Per a mi l’ànec o oca acaba recociéndose i la pell no sempre és tan cruixent com la venen. Però bé, és una cosa molt personal i hauràs de provar perquè tinguis la teva opinió pròpia sobre aquest famós plat.

PORC ROSTIZADO

Des de lluny el nostre preferit de Hong Kong! Es rostiza la part de la panxa de l’porc, deixant la pell d’un color cafè daurat, super cruixent, mentre que la carn queda cuita a la perfecció, sucosa i toveta. Un menjar! La veritat és que aquest plat ho vas a veure a cada cantonada de la ciutat, penjats al costat de pollastres i ànecs, esperant perquè el mengis! Va molt ben acompanyat d’arròs blanc, no necessita res més. En veritat el pots menjar en qualsevol part, però val la pena provar alguns dels locals més famosos.

PASTIS DE NATA

Egg tarts, pastissos de belem o pastissos de nata. D’origen portuguesa, aquests petits i bonics pastissets van aconseguir arribar fins Hong Kong, Macau i Seoul. Si t’agraden tant com a mi, no et va a importar que potser no siguin 100% idèntics als dels nostres amics lusitans.

CLAYPOT RICE

Tal qual el nom ho diu, es tracta d’arròs cuit en una olla de greda. Així de simple, però si li preguntes a qualsevol persona de Hong Kong, el va a nomenar com un dels seus favorits probablement. Es pot combinar amb qualsevol ingredient extra com pollastre, porc, xampinyons, etc. El secret perquè sigui tan apreciat és per la salsa que se li tira amunt.