Menjar de Corea del Sur


MENJAR DE CARRER

 

 

Tteokbokki (떡볶이)

És tracta dun asperitiu fet base de pastís d’arròs (garaettok), que habitualment es compra a venedors de carrer o en pojangmachas.

Aquest plat s’elaborava coent els garaettok amb aigua, carn, verdura, ous i condiments, servint després cobert amb fruit de ginkgo i nous.

En la seva forma original, el tteokbokki, que llavors era anomenat gungjung tteokbokki es servia a la cort reial i era considerat un exemple representatiu de l’alta cuina.

 

Sundae (순대)

És un dels plats més menjats en tota corea de sud, notmalmente utilitzat com complmentp d’un plat principal (usualment Tteokbokki). Es tracten de budells de vaca o porc farcides amb ingredients variats, cuinades bullint o coent a el vapor i amb forma allargada i de xurro.

El tipus més comú de sundae s’elabora amb intestins de porc farcits amb fideus cel·lofana (dangmyeon), ordi i sang de porc.

 

Dakgangjeong (닭강정)

Tambè conegut com El pollastre fregit coreà o ganjeong chikin. Aquí tenim altre d’aquets plats típics de aquest pais. La seva elaboració es molt simple, es tracta de petits trossos de pollastre arrebossat i fregit en dues vegades (procés important per a la textura final de la superfivie d’aquest) i mes trad serà assaonat en un bol amb una salsa agredolça canomenada dakgangjeong alhora que amb gochujang que és la pasta de xile vermell coreana que s’utilitza en gairebé tots els plats coreans.

Per finalitzar com a toc decoratiu es col·loquen unes llavors de sèsam per sobre.

 

Gimbap/Kimbap (김밥)

Un plat elaborat a base d’arròs blanc cuit i altres ingredients enrotllats en alga o gim premsada. Molts podrien confondre-ho amb el shushi per causa del seu aspecte.

El gimbap tradicional té com a producte base l’arròs blanc cuit, que sol ser assaonat lleugerament amb sal i oli de sèsam o oli de perilla (aquest assaonat es el que principalment marca la diferencia entre el shushi japones i el Gimbap). L’interior va farcit d’altres ingredients picats, rostits o frescos que abasten des verdura fins carn. Després s’enrotlla en algues premsades i es presenta tallat. El gimbap pot acompanyar-se de danmuji o kimchi.

 

Twigim (튀김)

és tracta de un dels complements dels plats coreans. Basicament son calamars, crestes, batates, palets de cranc o verdures fetes a la tempura, deixant-los en un aspecte i tacte cruixent.

 

Kimchi (김치)

És servit en gairebé tots els platerets; es tracta d’una preparaciónfermentada a força de col i és condimentat amb oli de sèsam, doenjang (pasta de mongetes fermentada), salsa de soja, sal, all, gingebre, hojuelas de pebre, gochujang (pasta de xile vermell fermentada)

.

 


MENJAR DE RESTAURANT

 

Bibimbap (비빔밥)

És una especialitat que combina arròs bullit amb vegetals, diferents carns saltades al gust, les quals és condimentada amb una pasta de pebrot vermell i oli de sèsam i tambe pot anar conjuntat amb ou. Aquest plat es una modificaió o recreació del mitic Banchan.

Jajangmyeon (자장면)

És  un plat gastronòmic coreà derivat de l’Zha Jiang Mian (Xina) . Elaborat a base de fideus xinesos (炸醬) , és combinat amb una salsa de mongetes (fesols) negres, que són fregides amb trossets de carn de porc o marisc i acompanyats per una varietat de vegetals, que inclou carbassó i papes.

Gomguk/Gomtang (육탕)

Es tracta de dues sopes són fetes amb ossos de res bullits o dels cartílags. Es van originar com platerets de camperols, en què totes les parts de la res s’utilitzen, incloent la cua, els ossos de les potes i les costelles amb o sense carn. Es bullen en aigua per extreure el greix, medul·la i teixit gelatinós, i amb això preparar sopa. Algunes versions també poden també utilitzar el cap i els budells de la res. L’únic condiment emprat és sal.

Jjim (찜)

És així com se li denomina als platerets a el vapor o bullits en la gastronomia coreana. No obstant això, la base és feta amb carn o marisc, que prèviament van ser marinats en gochujang o ganjang mentre que el seon és fet amb vegeales farcits.