Menjar de Corea del Nord


MENJAR DE CARRER

 

 

Yaksik (약식)

És unplatodulce coreano elaborado con arroz glutinoso al vapory mezclado con castañas, azufaifa y piñones. Es condimenta amb una mica més de morrena, llavors de sèsam, salsa de soja i, al vespre, canyella. Se celebra tradicionalment a Jeongwol Daeboreum (대보름), unes festes bàsiques que triguen 15 dies al calendari lunar.

 

Kkotgye (꽃계)

(Cranc  en forma de flor)

Una especialitat de la costa est. El cangrejo deu el seu nom a la forma d’una flor. Amb carapazón entrada mitjana 15 cm. ancho per l’entrada 7 de llarg, amb les planxes de la trasera.

El kkotgye es serveix hervido donant-li aixì un sabros sabor.

 

Cloïsses cuinades amb gasolina (조개)

És un plat típic que només es troba a Corea del Nord. Unes cloïsses de bona mida es recolzen en un llit de pedres i es cobreixen amb fulles de pi. Se’ls tira a sobre un raig de gasolina i s’encén el combustible. Sorprenentment, les cloïsses cuinades d’aquesta forma no tenen rastre de gasolina i resulten extremadament saboroses.


MENJAR DE RESTAURANT

 

Tol Bulgogi (불고기)

altiplà típic de la gastronomia de Corea. L’ingredient fonamental és un gall d’indi tallat i adobat amb salsa de soja, sucre, suc de sèsam i ajo que es pot cuinar posteriorment, preferiblement a la planxa, fins i tot després de cuinar-los a la banya o als congeladors. S’acompanya de verdures i arròs.S’uneix la carn de vaca tallada en rodanxes amb bolets de pi i ceba. Es cou al forn a 250 ° i se serveix amb abundant all. La forma de cuinar a la barbacoa realça encara mé seu sabor.

Pyongyang Onban (평 양 온반)

Es un dels plats més famosos de Pyongyang. Es posa en un bol arròs bullit i es recobreix amb truites de mongetes verdes i pollastre trossejat. Es serveix acompanyat per una sopa de soja amb salsa picant, cebe, tes verdes, ou fregit tallat a tires, llavors de sèsam i pebre. Amb aquest plat es serveix una salsa de soja amb espècies i nabak kimchi preparat amb rave picant.

 

Sinseollo (신선로)

És un plat elaborat que consisteix en albóndigas, jeonyueo (전유어) petit i redó, xampinyons i verdures cocinats en un rico calent en la cuina de la cort real coreana. El plató és una forma de jeongol (elaborat guiso parecido a una sopa de pescado). Assegureu-vos de rebre una gran conformació de sartén amb aigua al centre, en la qual les colossals brasas calientes contenen el plat escalfant tot el menjar.

 

 

Ttukbaegithang (뚝배기)

És un tipus de oji-gureut, es tracta d’un forn que conté una petita jarra de barro amb una boca molt gran. El poni és el destinatari de la pasta de jueus, que té un gust molt especial i molt digestiu. Podeu trobar pins que es troben a la regió de Kumgang, Myohyang i a les muntanyes de Chilbo. Dolços i aromàtics.

Les dades d’El Ttukbaegi de la dinastia Goryeo i han estat ampliament utilitzades des de la dinastia Joseon fins a les nostres dias. Al poema del període Goryeo, la frase «Whitemakgeolli se lleva a los Ttukbaegi» indica l’existència i l’ús del municipi de Ttukbaegi.

 

Possam Kimchi (포삼 김치)

Un altiplà molt popular a Kaesong. Piñones, manzanas and perez cortadas en rodajas se ponen en hojas de col con especcias. Estan encantats i neixen en un poble.

Quan fa calor, el punt es talla en forma de creu i és visualment molt bonic.