Menjar de Xina

 

L’ànec Pekinès/Ànec de Pequín

És un dels plats més coneguts de la gastronomia xinesa. Molts ànecs són alimentats especialment per a ser consumits d’aquesta manera. Preparar aquest plat pren temps però el resultat és cruixent i saborós.

Es pren un ànec buidat en el seu interior (és a dir, sense les vísceres) a què prèviament se li han tapat totes

les obertures i s’infla fins que s’assembla a un globus, d’aquesta manera es separa la carn de la pell i es fregeix . Després d’aquesta operació es recobreix la part exterior de melassa, d’aquesta manera adquireix el color fosc característic de l’plat. La carn és rostida durant un llarg període de temps (pot arribar a una hora) en un forn amb l’ànec penjat d’una punxa on el greix es va fonent lentament i donant a la part exterior un aspecte cruixent.

 

 

Sopa Wan Tan

Alguns asseguren que el seu nom significa «empassar els núvols». Aquestes petites núvols són les que aquí coneixem com wantan: una massa de farina de blat que s’omple principalment de carn de porc, gambetes i verdures. La sopa Wan Tan o sopa wantan sol servir, a més, amb fideus molt fins i ceba xinesa. Durant la celebració de l’any nou xinès se solen posar monedes de plata dins dels wantanes per desitjar bona sort.

 

Wan Tan Mee

És una especialitat culinària de la cuina cantonesa feta amb uns fideus d’ou molt populars a la Xina, sobretot a Hong Kong. Es serveixen en una mena de sopa, amb abundant salsa d’ostres o de soja. Hi ha diferents versions segons la regió en la que es prepari, però l’habitual és que vagi servit amb Char Siew (rodanxes de carn de porc rostit) i diversos tipus de verdures de fulles verdes, com el kailan xinès. Hi ha diverses versions d’aquest plat. A Hong Kong, per exemple, se li sol afegir llagostins i decorar amb ceba xinesa.

Chow Mein

Si hi ha un plat versàtil a la cuina xinesa aquest el Chow Mein. Tot el que porti els fideus fregits xinesos és chow mein i se li pot afegir molts ingredients, encara que l’habitual és que és que porti fideus, carn, col i altres verdures. La versió cantonesa inclou cruixents fideus d’ou fregits, pebrot verd, beines de pèsols, col xinesa, bambú, castanyes d’aigua, gambes i tres tipus de carn: char siu (porc), pollastre i vedella. S’acompanya d’una salsa espessa.

Huo Guo o Hot Pot

Conegut com fondue xinesa o calder mongol, l’Hot Pot és tot un festí de sabors i textures que es prepara principalment a l’hivern. Consisteix a cuinar diferents tipus d’aliments en un brou calent amb diferents salses i posar en el centre de la taula. Inclou: carn, verdures, bolets, wantanes, ou, dúmping i fins i tot marisc. Segons la regió de la Xina en la qual ens trobem, el Hot Pot es pot elaborar de moltes maneres.