Mongòlia, un país amb una gastronomia per descobrir

Mongòlia, un país amb una gastronomia per descobrir

Mongòlia és un país asiàtic que compta amb una gastronomia rica en proteïnes. Entre els plats més representatius d’aquesta cuina, es troben: buuz, una versió dels famosos ‘dumplings’ a el vapor. Aquest pot ser farcit de carn de res o de carn de xai. El aaruul o qurut, una mena de formatge fet a força de llet agra, bullida i deixada assecar a el sol. Aquest aliment és consumit amb freqüència com a aperitiu. Gambir, considerat el pancakes mongol, és també conegut en altres països de la regió asiàtica.

És preparat amb massa de farina de blat fregida i, de vegades, omple amb petits trossos de carn. Boortsog, un pastís de massa de farina de blat, el qual es pot menjar salat o dolç. Pot ser farcit de carn, amb mantega o fins i tot mel. Molts en diuen les «mongolian cookies», però res tenen a veure amb galetes, són més aviat masses de farina fregides. Tsuivan, aquest consisteix en fideus, els quals es preparen amb farina de blat, arròs o papa dolça, be o alguna altra carn, pebre vermell, col i ceba.

El OROM, una crema espessa preparada amb llet bullida de iac (mamífer), cabra o vaca. Se so-

l menjar com a acompanyament per al pa o com a postres amb melmelada o sucre. La seva textura és suau i cremosa. Es diu que el seu sabor és molt agradable. Begudes El airag és la beguda més típica de Mongòlia i consisteix en llet d’egua fermentada.

Una altra de les famoses begudes que es consumeixen en aquest país, és el suutei tsai. És un te amb llet. La forma més comuna de preparar-ho és amb aigua, llet, sal i mantega. Aquesta és una beguda molt calòrica, com la resta del menjar de Mongòlia; els vilatans el consumeixen qualsevol moment del dia per passar el fred hivern.Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *