Hong Kong endureix les restriccions: màxim dues persones a les reunions, prohibit menjar en restaurants …

Hong Kong endureix les restriccions: màxim dues persones a les reunions, prohibit menjar en restaurants …

Les autoritats de Hong Kong limitaran a dos el màxim de persones que poden reunir-se i ampliaran l’obligatorietat de les mascaretes a zones a l’aire lliure a causa de l’augment de contagis de coronavirus a la ciutat, informa avui la premsa local. El Govern torna així a rebaixar el límit a les reunions, que el passat dia 15 ja va baixar de cinquanta a quatre, i també reforça de nou l’ús obligatori de màscares, fins ara actiu només en interiors.

Entre Les altres Mesures anunciades avui, apunta el diari de Hong Kong South China Morning Post, és prohibirà menjar ALS restaurants és a dir, Només és podrà Demanar menjar per dur-i és tancaran els Instal·lacions esportives i els piscines.

Hong Kong està immersa en una tercera onada de contagis de COVID-19 i s’espera que avui es confirmin uns 140 nous casos, el que suposaria la sisena jornada seguida en la qual se supera el centenar. Els que infringeixin les mesures adoptades per l’Executiu per intentar frenar els contagis -que entraran en vigor aquest dimecres- s’enfrontaran a sancions màximes de 5.000 dòlars de Hong Kong (645 dòlars, 551 euros). Segons el número dos de Govern local, Matthew Cheung, «és difícil eliminar la cadena oculta de transmissió a curt termini» a causa de l’alt nombre de casos en què no es pot rastrejar l’origen, el que provoca que la situació a la ciutat » segueixi sent greu «.

Les autoritats havien realitzat uns 400.000 anàlisi a quatre grups de risc (gent gran i els seus cuidadors, taxistes i empleats dels sectors alimentari i immobiliari), i ara ampliarà aquest programa de proves a conductors de minibusos, botiguers de mercats i personal d’escoles especials. Tercera onada de contagis En les últimes hores s’han confirmat dos nous morts per COVID-19 en aquesta regió autònoma xinesa, la qual cosa eleva el total de morts a Hong Kong a vint.

Fins aquest dilluns al matí, la xifra de contagis registrats ascendia a 2.634; segons dades de Centre per a la Protecció de la Salut, més de l’44% d’aquests casos s’han registrat en aquestes últimes dues setmanes. Una altra de les mesures preses en aquestes últimes jornades ha estat la d’impedir als vaixells vaixells de càrrega que canviïn de tripulació a Hong Kong, una cosa que podria estar darrere de l’repunt en les infeccions, encara que alguns experts afirmen que ja és massa tard. Hong Kong no és l’únic punt de la Xina afectat pels rebrots, ja que en la part continental de país hi ha dos actius: un a Xinjiang (nord-oest), on aquest diumenge es van registrar 41 nous contagis, i un altre a Liaoning (nord-est), amb 14 nous contagis.Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *