Corea del Nord redueix les racions alimentàries a 300 grams a el dia.

Corea del Nord redueix les racions alimentàries a 300 grams a el dia.

Corea del Nord ha reduït les racions alimentàries que reparteix entre els seus ciutadans a 300 grams a el dia, el nivell més baix per a aquesta època de l’any, i s’esperen noves retallades pel fet que el país ha registrat la pitjor collita en l’última dècada, segons ha advertit aquest divendres el portaveu de el Programa Mundial d’Aliments (PMA), Herve Verhoosel. Uns 10,1 milions de persones, gairebé la meitat de la població nord-coreana, pateixen una «severa falta d’aliments» per les retallades en les racions de menjar duts a terme pel Govern, incloent a 7,5 dels 17,5 milions de nord-coreans que depenen de les racions governamentals ja 2,6 milions d’agricultors col·lectius.

L’avaluació de la situació alimentària de país, encarregada pel PMA de Nacions Unides, ha descobert que s’ha reduït fortament el consum d’aliments, que la seva diversitat és mínima i que les famílies s’han vist forçades a retallar un dinar a el dia oa reduir seva quantitat. «Sense suport humanitari, milions podrien patir fam», ha advertit Verhoosel en una roda de premsa. Experts de l’PMA i de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) van visitar Corea del Nord d’el 29 de març a l’12 d’abril a petició de el règim de Kim Jong-un per realitzar aquesta avaluació. Per a l’avaluació se li va atorgar ampli accés als funcionaris de l’ONU, incloent llars, vivers i centres de distribució d’aliments, així com a granges cooperatives, on els animals també es veuen afectats per les restriccions. La pitjor collita en 10 anys La missió va establir que la producció agrícola al país en l’últim any ha estat de 4.900 milions de tones, la pitjor xifra des 2008-2009 i que suposa un dèficit de 1.360 milions de tones -incloent les importacions- pel que fa a la quantitat mínima requerida.

«Les perspectives per a les collites de l’estació primerenca en el 2019 de blat i ordi són preocupants, amb comunitats en risc davant l’inici de l’estació de carestia al juny», ha subratllat Verhoosel. Aquest descens es deu als efectes de les sequeres, onades de calor i inundacions, així com a la falta de combustible, fertilitzants i altres peces crucials per a l’agricultura.

Malgrat que Rússia, Canadà, França, Suècia i Suïssa fan donacions d’aliments a al país a través de l’PMA, això està lluny de cobrir les necessitats més vitals. La ingesta de proteïnes és molt baixa, amb algunes famílies que només consumeixen proteïnes unes poques vegades a l’any, segons l’informe de PMA.

«Un suport crític»Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *